BANG & OLUFSEN X SUSTAINABILITY

Cradle to Cradle

Fremtidssikret teknologi

Bang & Olufsens Cradle to Cradle-certificering og bæredygtigt design er vejen mod længere levetid for produkterne og mindre affald.

Cradle to Cradle er et initiativ, der blev lanceret i september 2021 på Salone del Mobile med vores Beosound Level højttaler. 

Hvad er Cradle to Cradle-certificeringen?

Cradle to Cradle certificering er en anerkendt global standard for produkter, der er designet til en cirkulær økonomi. Certificeringssystemet blev udviklet af Cradle to Cradle Products Innovation Institute og vurderer produkter på fem centrale bæredygtighedskategorier:

Materialesundhed: Denne kategori vurderer de kemikalier og materialer, der anvendes i produktet, for at sikre, at de ikke udgør en risiko for menneskers sundhed eller miljøet.

Produktcirkularitet: Denne kategori fokuserer på produktets design og dets evne til at blive genanvendt eller biologisk nedbrudt efter endt brug. Formålet er at minimere affald og fremme genanvendelse.

Ren luft og klimabeskyttelse: Her vurderes produktets indvirkning på luftkvaliteten og klimaet gennem hele dets livscyklus, fra fremstilling til bortskaffelse.

Vand- og jordforvaltning: Denne kategori omhandler ansvarlig brug og forvaltning af vandressourcer samt beskyttelse af jordens kvalitet.

Social retfærdighed: Dette kriterium sikrer, at produktionsprocesserne fremmer retfærdige arbejdsforhold og sociale forhold for de mennesker, der er involveret i hele værdikæden.

Produkterne, der opfylder de specificerede krav, kan opnå certificeringsniveauer fra Basic til Platinum, afhængigt af hvor godt de præsterer i de fem kategorier. Certificeringsprocessen indebærer en grundig revision udført af en tredjepartsorganisation for at sikre uafhængighed og gennemsigtighed.

Et eksempel på en Cradle to Cradle certificeret produkt er Beosound Level fra Bang & Olufsen, som opnåede en bronzecertificering og var blandt de første produkter til at modtage den nye version 4.0 certificering. Dette viser, at produktet opfylder de nødvendige krav til bæredygtighed og ansvarlig produktion, og markerer et vigtigt skridt mod en mere bæredygtig fremtid. 

Derudover er Beosound Level designet og fremstillet med mere end 50 % genbrugsplast fra forbrugerleddet – alt sammen for at reducere problemer med affald og forældelse.

Beosound Level og dens modulære design

Beosound Level er skabt ved hjælp af modulopbyggede designprincipper for at forbedre dens potentiale for lang levetid. Den allerførste Cradle to Cradle Certified® højttaler i forbrugerelektronikbranchen. Den bærbare, trådløse højttaler er bygget med en cirkulær livscyklus for øje med udskiftelige batterier og mulighed for at tilpasse højttalercovers med nye materialer og farvekombinationer.

Derudover kan vigtige komponenter serviceres, og den nye teknologi er på forhånd indlæst i vores nye udskiftelige streamingmodul, så det er muligt at forbedre oplevelsen over tid og sende nye funktioner via softwareopdateringer. Selve modulet kan endda også udskiftes, hvis streamingteknologien bliver forældet. Samtidig er Beosound Level konstrueret, så den let kan skilles ad. Det giver en mere ressourceeffektiv teknisk genanvendelsesproces.

Læs mere om Beosound Level

Beosound Emerge

Beosound Emerge er vores nyeste Cradle to Cradle Certified® Bronze produkt.

Wifi-højttaler en i bogstørrelseser er lavet i et fremtidssikret design med modularitet og mulighed for opgradering.

Læs mere om Beosound Emerge

"Med certificeringsniveauet Bronze på Cradle to Cradle Certified-skalaen beviser Bang & Olufsen, at det er muligt at foretage et paradigmeskift fra et lineært til et cirkulært system i forbrugerelektronikbranchen. Certificeringen validerer højttalerens cirkulære design og bæredygtige produktionsresultater og baner vejen for yderligere cirkulære teknologiske udviklinger."

Christina Raab

VP Strategy & Development på Cradle to Cradle Products Innovation Institute

Bang & Olufsen x Sustainability

Cradle to Cradle-designprincipperne blev udviklet af den amerikanske arkitekt William McDonough og den tyske kemiker Michael Braungart i 2002 og er den mest ambitiøse produktcertificeringsstandard i verden. Rammerne, standarden og certificeringen er udarbejdet af Cradle to Cradle Products Innovation Institute, hvis mål er at støtte bæredygtig udvikling og omlægning til cirkulær produktion ved at introducere en tilgang, hvor produkter har udskiftelige dele og kan tilpasses og opgraderes. Bang & Olufsens tilgang til produkters bæredygtighed er endnu mere omfattende end instituttets specifikke krav for standarden. Derudover er certificeringen videnskabsbaseret, administreret af frivillige og tredjepartsverificeret, hvilket sikrer, at dens strenge standarder overholdes.

Få oplevelsen på nært hold

Besøg en af vores 8 butikker og få en fysisk demonstration af alle dine favoritter.